Gdybyście przechodzili ulicą Ruską i nagle poczuli aromatyczny zapach świeżego pieczywa, który zacznie przyjemnie drażnić Wasze nozdrza, to koniecznie podążcie za nim do jego źródła, czyli do Chleboteki. Miejsca, które pachnie świeżym, wypiekanym z najlepszych mąk, zdrowym, naturalnym i tradycyjnym pieczywem. Miejsca prowadzonego przez ludzi, którzy zarażają swoim entuzjazmem i pogodą ducha. Wszystkie wypiekane tu chleby i pieczywa zrobione są z mąk, pochodzących z małych gospodarskich młynów, których historia sięga ponad 100 lat. Takich mąk na próżno szukać w supermarketach!
Świetnym rozwiązaniem, które nam bardzo przypadło do gustu w Chlebotece, to możliwość dokonania zakupu wprost z ulicy, przez okienko w witrynie, bez konieczności zaglądania do wewnątrz. Chociaż naprawdę warto, ponieważ wchodząc do środka możecie przysiąść na przepyszną kawę, w bardzo dobrej, jak na rynek wrocławski, cenie oraz skosztować przepysznych ciast.
Możecie również zaopatrzyć się w świeże jogurty i sery Łomnickie, których nie trzeba chyba specjalnie reklamować. No i na koniec rzecz najważniejsza, a nawet kluczowa.
Nad całym konceptem tego miejsca oraz nad wysoką jakością oferowanych produktów, recepturami oraz wypiekami czuwa Piotr Kucharski, którego pewnie bardzo dobrze znacie. A jeśli nie, to warto to nadrobić zaglądając na przykład na stronę www.piotrkucharski.com lub zapoznając się z jego książkami o wypiekach i pieczeniu.
Więc jeśli kolejnym razem, idąc ulicą Ruską poczujecie nagle zapach świeżego chleba, to koniecznie podążcie za nim i zajrzyjcie do Chleboteki.
#chleboteka #wroclovefoodie
Adres: ul. Ruska 64/65, Wrocław
Strona internetowa: wkrótce
Facebook: https://www.facebook.com/chleboteka/?fref=ts
Instagram: https://www.instagram.com/chleboteka/
Autor :Marcin Walencik